۲۵ دی ۱۳۸۶، ۱۰:۲۰

سعیدی کیا اعلام کرد:

برنامه های دولت برای مهار قیمت مسکن/ دولت دیگر مسکن نمی سازد

برنامه های دولت برای مهار قیمت مسکن/ دولت دیگر مسکن نمی سازد

وزیر مسکن و شهرسازی با تشریح برنامه های دولت برای مهار قیمت مسکن، از نهایی شدن لایحه پیش فروش مسکن در کمیسیونهای تخصصی مجلس، اصلاح اشکالات شورای نگهبان به لایحه عرضه و ساماندهی مسکن در مجلس و کمبود سیمان در کشور خبر داد و گفت: پس از ابلاغ اصل44 وزارت مسکن دیگر حتی یک خانه هم نمی سازد بلکه وظیفه هدایت ، حمایت و نظارت این بخش را برعهده گرفت.

به گزارش خبرنگار مهر ، محمد سعیدی کیا صبح امروز در مراسم صبحانه اتاق بازرگانی و صنایع و معادن تهران گفت: لایحه  پیش فروش مسکن پس از یک سال کار هم اکنون در مجلس شورای اسلامی و درکمیسیون مربوطه نیز به تایید رسیده است که امید می رود به زودی به صورت قانون از مجلس بیرون آید.

وزیرمسکن و شهرسازی افزود: این لایحه پیش فروش مسکن در کشور را تعیین و تکلیف می کند به نحوی که برای واحد پیش فروش شده از ابتدا سند قطعی صادر می شود و روابط مالک و خریدار به صورت کامل مشخص خواهد بود.

لایحه ساماندهی مسکن

وی در خصوص لایحه عرضه و ساماندهی مسکن تصریح کرد: دوشنبه هفته جاری اشکالات شورای نگهبان در این لایحه در صحن علنی مجلس بر طرف شده که امید می رود هفته آینده ابلاغ شود.

سعیدی کیا گفت: براساس آمار مرکز آمار که در هیئت دولت ارائه شد، نشانه ای از تحولات جمعیتی در ایران دیده می شود به نحوی که هم اکنون 5/17 میلیون خانوار در کشور وجود دارد که از این رقم تنها 16 میلیون خانوار دارای مسکن هستند؛ به این معنا که 5/1 میلیون واحد مسکونی درکشور کمبود وجود دارد.

به گفته وزیر مسکن و شهرسازی، سالانه 800 هزار ازدواج در کشور رخ می دهد، ضمن این که نیاز جدید ما سالانه به ساخت حدود یک میلیون و 100 هزار واحد مسکونی که بقیه رقم تا 5/1 میلیون واحد نیز باید در مقابل خطراتی نظیر زلزله  نوسازی شود؛ این به این معنا است که اگر سالانه 5/1 میلیون واحد مسکونی در کشور ساخته شود می توان تا سال 1392 کل نیاز کشور را بر طرف کرد.

وی گفت: تراکم خانوار در کشور 1/1 است که این نسبت به نسبت برخی کشورهای دنیا عدد مطلوبی است، این در حالی است که در سال 75 بعد خانوار 9/4 بوده که هم اکنون 9/3 رسیده است.

طرح جامع مسکن

سعیدی کیا گفت: در قانون برنامه چهارم توسعه تکلیف دولت برای تامین مسکن مشخص شده که بر این اساس دولت نهم طرح جامع مسکن که در قانون برنامه چهارم دیده شده بود را اجرایی کرد، این در حالی است که دولت نهم و شخص رئیس جمهور در سه موضوع حمل ونقل و انرژی ، مسکن و اشتغال به صورت خاص پرداخته است.

بازسازی بم

وزیر مسکن و شهرسازی با اشاره به اقدامات صورت گرفته در راستای بازسازی بم تصریح کرد: هم اکنون درصد ساخت خانه در بم به 130 رسیده است و مردم در این واحدها ساکن شده اند، این در حالی است که کمک مردم برای ساخت تعداد بسیاری خانه در این شهر مسبب اصلی ساماندهی ساخت و ساز بوده است.

ساخت واحد مسکونی روستایی

به گفته وی دولت ساخت 200 هزار واحد مسکونی روستایی را برای 2 سال و ساخت 300 واحد مسکونی را برای سال سوم مصوب کرده که بر این اساس وامی به افراد داده می شود که تحت نظارت بنیاد مسکن به خانه سازی بپردازند.

سعیدی کیا در توضیح این مطلب گفت: از 200 هزار واحد روستایی مصوب در سال اول 192 هزار واحد شروع شده و 145 هزار واحد نیز تمام شده است. ضمن اینکه میزان مصوب سال دوم نیز 170 هزار واحد شروع شده و 80 هزار واحد نیز به اتمام رسیده است.

وزارت مسکن دیگر خانه نمی سازد

به گفته وزیر مسکن و شهرسازی پس از ابلاغ سیاستهای کلی 44 قانون اساسی وزارت مسکن دکیر حتی یک خانه هم نمی سازد بلکه وظیفه هدایت ، حمایت و نظارت را بر عهده گرفته است.

شورای مسکن

وی با اشاره به تشکیل شورای مسکن به ریاست رئیس جمهوری و تشکیل جلسه آن به صورت یک بار در هفته خاطرنشان کرد: رئیس جمهور شخصا برای موضوع ساماندهی مسکن وقت زیادی را صرف می کند. از سوی دیگر شورای دیگری نیز طبق اصل 127 قانون اساسی تشکیل شده که با دبیری وزیر مسکن و شهرسازی شنبه هر هفته تشکیل جلسه می دهد.

سعیدی کیا نهاد سوم تصمیم گیری در خصوص مسکن را ستاد مسکن استانها دانست و گفت: این ستاد به ریاست استاندار و عضویت 14 مدیر تشکیل می شود .

تسهیلات ویژه بافت فرسوده

وزیر مسکن و شهرسازی گفت: به انبوه سازانی که اقدام به کار در بافتهای فرسوده می کنند به ازای هر واحد 14 میلیون تومان وام پرداخت می شود که تا سقف  4 درصد از میزان سود آن به عنوان یارانه پرداخت خواهد شد، ضمن اینکه اگر فناوری نوینی در ساختمان به کار برده شود 2 درصد به میزان یارانه سود وام اضافه می شود.

وی در خصوص موضوع اجاره نشینی در کشور گفت: قیمت اجاره بیشتر از قیمت خرید بالا رفته که ما باید آن را کنترل کنیم، این در حالی است طبق آمار بانک مرکزی و مرکز آمار در سالهای 76 ، 84 و 85 و نیز 80 اتفاق بالا رفتن قیمت در جامعه رخ داده به نحوی که افزایش قیمت در سال 76 بیش از تمامی سالهای مذکور بوده است به این معنا که در تهران بین 25 تا 70 درصد افزایش قیمت وجود دارد.

مسکن اجاره ای

سعیدی کیا در خصوص ساخت مسکن اجاره ای گفت:  نحوه ساخت مسکن های اجاره ای به نحوی است که زمین رایگان دراختیار انبوه سازان قرار می گیرد و به ازای هر واحد 14 میلیون تومان وام  تعلق می گیرد که تا سقف 4 درصد به سود آن یارانه پرداخت می شود این در حالی است که انبوه ساز پس از ساخت مکلف است واحد را 5 سال اجاره دهد و اگر خواست بعد از این مدت آن را بفروشد دولت قیمت زمین را همانند قیمت سال اول دریافت می کند تا این کار توجیه اقتصادی داشته باشد.

به گفته وزیر مسکن و شهرسازی، از این مدل 40 تا 50 هزار واحد در کشور ساخته شده است. وی گفت: وزارت مسکن برای ساخت سالانه 5/1 میلیون واحد مسکونی به مردم زمین می دهد و از سوی دیگر سالانه 5/1 میلیون واحد مسکونی باید با حمایت دولت در کشور ساخته شود.

رشد 90 درصدی صدور پروانه

به گفته سعیدی کیا مردم  سالانه 400 تا 5000 واحد مسکونی  در کشور ساختند به نحوی که امسال در تهران 90 درصد رشد صدور پروانه داشته ایم و پیش بینی می شود امسال این رقم به 700 هزار واحد مسکونی برسد.

وزیر مسکن و شهرسازی اظهار داشت: وزارت مسکن تنها به 500 هزار متقاضی از 5/1 میلیون زمینی که ارائه می دهد وام پرداخت خواهد کرد.

وی گفت: تا به حال به استعداد ساخت 1 میلیون واحد مسکونی طی 8 ماه گذشته زمین به مردم ارائه شده است.

سیمان

سعیدی کیا در خصوص سیمان در کشور گفت: در حال حاضر سیمان در کشور کم است و البته همواره در کشور نیز این کمبود وجود داشته است. دلیل آن این است که ما کشوری در حال توسعه هستیم که هر سال ساخت و ساز در آن شتاب بیشتری می یابد.

به گفته وزیر مسکن و شهرسازی تولید سیمان در 9 ماهه اخیر 30 میلیون و 300 هزار تن بوده ولی ظرفیت اسمی ما 5/42 تا 43 میلیون تن است که پیش بینی می شود تولید تا پایان سال به 40 میلیون تن رسد.

وی  ادامه داد: وزیر صنایع به جد دنبال آن است که در شهریور آتی به 55 میلیون تن تولید سیمان دسترسی پیدا کنیم که با این روند امید می رود سیمان سال آتی مشکل کمتری بیابید. از سوی دیگر در مورد آهن والات نیز باید شمش وارد شود.

سعیدی کیا گفت: ما درکنار واحدهای اقتصادی باید شهرک های مسکونی بسازیم و این آمادگی وجود دارد که هر یک از بخش خصوصی بخواهد می تواند این کار را انجام دهد و ما مجوز آن را می دهیم .

مبحث 19 مقررات ملی ساختمان

وزیر مسکن و شهرسازی در خصوص مبحث 19 مقررات ملی ساختمان گفت: این موضوع به رئیس جدید ستاد تبصره 13 پیشنهاد شده  که بر این اساس به افرادی که این مقررات را رعایت کنند به ازای هر متر مبلغی یارانه داده می شود چرا که این امر موجب صرفه جویی برای دولت نیز می شود.

کد خبر 621611

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha